Site Overlay

Specifieke werkvormen

Interactieve bijeenkomst, ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas

Bijeenkomst in februari 2019 waarbij het verzamelen van ideeën door middel van de Idea-Factory methode centraal stond. Honderd deelnemers werden opgedeeld in teams om voorstellen te ontwikkelen. Tijdens het proces beoordeeld een jury de voorstellen en ontstaat er competitie tussen de teams. De middag werd afgesloten door Paul Blokhuis, staatssecretaris Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Betrokken organisaties: Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Nederlands Jeugdinstituut, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Vrije Universiteit Amsterdam, Care for Obesity.

Locatie: Metaal Kathedraal in Utrecht

Yvonne is in 1999 gevraagd om een Open Space-bijeenkomst te organiseren voor 300 personen. Zowel voor de zaalhouder als voor opdrachtgever NIZW was dit een primeur. Yvonne heeft met grote betrokkenheid en inventititeit gewerkt aan format en realisatie. Dankzij haar perfecte organisatie werd het een groot succes; de opdrachtgevers hebben zich ‘zorgen-vrij’ kunnen richten op de inhoud. Yvonne heeft tussen 1999-2009 nog meerdere malen de uitvoering van een Open Space-bijeenkomst begeleid, voor groepen van 30 – 300 personen. Alle keren verliep het prima; ze is absoluut een expert voor deze bijzondere en inspirerende congresvorm! Ik heb enkel positieve ervaringen met Yvonne als rustige en pragmatische vakvrouw. Met haar in de regie heb ik me altijd helemaal op de inhoud kunnen focussen.

Josette, senior kwaliteit basisvoorzieningen