Covid19 FAQ

Door de maatregelen rond het coronavirus is het organiseren van een bijeenkomst niet vanzelfsprekend. Toch is er nu veel mogelijk. Hieronder geven we antwoorden op de meest gestelde vragen.

Geactualiseerd op 19 november 2021

Kan ik mijn bijeenkomst in een congreslocatie houden?

Ja, dat is mogelijk. Op dit moment is het mogelijk om een bijeenkomst te houden voor maximaal 500 deelnemers zonder testen voor toegang. Zie ook de speciale website van de rijksoverheid.

Ik wil een grote bijeenkomst organiseren, hoe doe ik dat?

Bijeenkomsten kunnen online, live of hybride plaatsvinden.

Voor bijeenkomsten tot 500 deelnemers is het houden van 1,5 meter afstand, een vaste zitplaats, het dragen van mondkapjes en een QR check niet meer nodig. Bijeenkomsten met meer dan 500 deelnemers is mogelijk met testen voor toegang.

Kiest u voor een online of hybride bijeenkomst, dan adviseren wij graag welk platform voor uw bijeenkomst het meest geschikt is. Platforms zijn afgelopen periode doorontwikkeld en ieder platform biedt een eigen pakket aan mogelijkheden voor een interactieve dag.

Hoe kan ik mijn deelnemers goed informeren?

Wij zorgen voor een congreswebsite en deelnemersregistratie binnen de richtlijnen. Zo kunnen we de deelnemers voorzien van alle benodigde informatie of je nu een fysieke bijeenkomst of een online bijeenkomst organiseert. Bij aanpassing van de richtlijnen kunnen we deelnemers snel informeren of kan zo nodig omgeschakeld worden naar een online bijeenkomst. Een congres app kan juist nu extra mogelijkheden bieden. Denk aan push berichten of last minute wijzigingen in het programma.

Kan ik mijn congres verzekeren tegen een nieuwe pandemie?

Verzekeringen bieden geen dekking meer tegen het coronavirus bij nieuw af te sluiten verzekeringen. Wel is het mogelijk om andere risico’s af te dekken. Wij denken graag mee om de risico’s zo laag mogelijk te houden. Veel locaties bieden momenteel soepele annuleringstermijnen en/of een mogelijkheid om kosteloos om te boeken.